Utvecklande säsong med purung trupp

Målilla Bandy kör på en säsong till i division två. De satsar vidare på sina egna och unga spelare som ska utvecklas vidare i tvåan.

Målilla vann en hel del matcher den gångna säsongen, trots en medelålder på 18,8 år.

Målilla vann en hel del matcher den gångna säsongen, trots en medelålder på 18,8 år.

Foto: Haris Dreco

Bandy2020-03-17 20:30

Jonas Karlsson är med i Målilla Bandys sportgrupp:

– Vi valde ju att ta ett omtag inför förra säsongen och spela med unga killar. Det har fallit väl ut, säger han.

De rödvita bandylirarna slutade på andra plats i division 2 Småland. Detta med en trupp som har medelåldern 18,8 år.

– I vissa matcher har medelåldern varit ännu lägre. Jag tror killarna har uppskattat att spela i division två. Det har varit roliga matcher och alla har fått speltid. De unga killarna har tagit stora kliv och utvecklats, menar Jonas Karlsson.

Som vi tidigare har rapporterat väljer Målilla Bandy att inte gå upp till division ett igen.

– Under säsongen har det växt fram att vår unga trupp behöver ett år till i tvåan. Man kan oftast ansöka om att gå upp, även om man inte vinner serien, men det har vi valt att inte göra. För fem år sedan var det bara resultat som gällde, men nu ser vi mer till sportens överlevnad i Målilla. Vi vill att de unga killarna här fortsätter.

Hur är läget i truppen?

– Vi hoppas på att alla fortsätter. Sedan brukar det alltid vara någon som försvinner. Vi har inga planer på att värva. Om vi spelar i division ett igen om några år kan det bli aktuellt att satsa på några utifrån, men inte som läget är nu.

Däremot försöker klubben hitta en tränare.

– Den gångna säsongen har spelarna Eric Sundberg och Daniel Skoog hållit i det, med hjälp från Owe Nilsson och Patrik Gunnarsson bland annat. Vi tittar på att få in en tränare, avslutar Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!