Varken vinnare eller förlorare

Målilla och annandagsbandy har inte varit allra bästa vänner. Inför derbyt mot Tjust hade rödvitt bara två vinster den klassiska bandydagen under 2000-talet. Mot topplaget Tjust var det nära en tredje, men Målilla fick nöja sig med 4-4 efter en spännande derbyfight.

Eric Karlström eldar på publiken efter sitt 3-2-mål. Foto: Magnus Strömsten

Bandy2014-12-26 23:25

Det var upplagt för bandyfest på Venhagsvallen i Målilla. Vädret var i det närmaste perfekt, med solsken vid matchstart och ett par minusgrader. Det var derby och heta känslor. Och det bästa av allt: en hemmaklack som höll igång och hejade oavbrutet i 90 minuter.
- De är helt fantastiska i "Happy Clappers". Vilket stöd vi får, sa Målillatränaren Jesper Lüning.

"Hittade inte rätt"
Målillaklacken fick också en hel del att gläjdas åt den här vackra eftermiddagen. Inte minst i den första halvleken. Det unga Målillalaget åkte mycket skridskor och visade bra inställning.
Favorittippade Tjust hade däremot svårt att få igång sitt spel och känslan var att de inte var riktigt närvarande - eller helt enkelt tog för lätt på uppgiften.
- Vi var inte vakna i den första halvleken. Vi hittade inte alls rätt. Sedan blev det bättre efter paus. Vi hade bättre rörelse och kom till fler anfall. Att det blev oavgjort var ändå helt rättvist, säger förre Målillaspelaren Artyom Krapivin.
Hur var det att vara tillbaka i Målilla?
- Jättekul. Jag spelade här i två år. Det känns som hemma för mig.

"Kunde haft 4-0..."
Nu hade inte Krapivin någon framträdande roll i den här matchen, till skillnad från hans ryske landsman Nikolai Semiashkin. Han pangade in 1-0 för rödvitt efter en halvtimmes spel och i den andra dundrade han dit 4-3 efter en kalasträff från långt håll.
Målilla gick till halvtidsvila med 2-0 i ryggen. Tvåan satte Alexander Sannikov, vars skott fick en lurig studs som helt ställde Tjust-målvakten Daniel Wärn.
- Vi kunde lika gärna ha fått med oss 4-0 in till halvtidsvilan. Jag tycker vi var det klart bättre laget i den första halvleken. Sen var Tjust bättre än oss i andra, säger matchens gigant, Målillas Victor Svensson.

Tjust Bandy tystade hemmapubliken i Målilla genom att kvittera till 4-4 tio minuter från slutet. Foto: Magnus Strömsten