Målilla kan bli serieledare i Värmland: "Viktig helg"

"Ack, Värmland, du sköna...", sjöng Jussi Björling. Vi får se om det blir samma toner från Målilla Bandy efter helgen. Dubbelmöte väntar för rödvitt som reser till Karlstad. "Kan bli en rolig helg", säger Målillas tränare Philip Svensk.

Målilla Bandy

Målilla Bandy

Foto: Arkiv

Bandy2024-01-12 12:40

Ni kan det vid det här laget. Ännu en stark prestation var det senast från nykomlingen Målilla Bandy, när ytterligare en seger kom in på kontot. Under fredagseftermiddagen reser laget till Karlstad i Värmland för möten mot både Slottsbron och Mosserud under helgen.

– Jag har aldrig mött Slottsbron eller Mosserud innan, så jag vet faktiskt inte vad man kan förvänta sig. Ted Wiklund med Elitserie-erfarenhet finns i Mosserud. Jag kan tänka mig att det är två ganska jämbördiga lag eftersom de båda slagit varandra, säger Målilla-tränaren Philip Svensk.

Efter en plump mot Västanfors har Målilla studsat tillbaka och är obesegrade i tre raka matcher, två uddamålsvinster och ett kryss.

– Det är en jämn serie med tajta matcher. Vi har tagit över matcherna när det ska avgöras, det gäller att vara bäst sista 20 när det avgörs.

Åter till helgen. För utöver två viktiga bataljer får även rödvitt chansen att svetsa samman gruppen ytterligare.

– Det händer inte så ofta att man kommer iväg såhär, speciellt inte i division ett. Vi ville hellre ha en hel helg här istället för att behöva åka upp två gånger. Det kan bli en rolig helg tillsammans. På lördagen är matchen slut redan runt 14:00. Efter det har vi tid att umgås, gå ut och käka lite och ha kul ihop. Sånt är också viktigt.

Slottsbron bjuder på motståndet på lördagen och Mosserud på söndagen, två lag som håller till i nedre delen av tabellen. Målilla har några spelare borta inför matcherna.

– Spelarna på lån från Nässjö (Olle Öberg och Leo Skoglund) och Knut (Gunnarsson) är inte tillgängliga. Men vi har ett bra lag med oss och har stora chanser att vinna, säger Svensk.

Vid full pott kan faktiskt tabelltrean Målilla, med mindre matcher spelade än ettan Köping och tvåan Västanfors, åka hem mot Småland som serieledare.

– Vi har en viktig helg framför oss. Det kan vara viktigt med bra resultat med tanke på schemat efteråt. Ingen match är lätt, men spelschemat efter helgen är väldigt tufft. Då möter vi Köping som toppar serien på hemma, följt av Tjust, Åtvidaberg och Skirö, säger Svensk och fortsätter:

– Samtidigt tror jag motståndarna fått upp respekten för oss. I början visste nog inte några, knappt vi själva, exakt var vi stod. Men vi har ett bra mix i laget, med en grupp där alla tar jobbet. Sen har vi också spetskompetens på planen som kan avgöra.

Målilla Bandy åker till Karlstad i helgen.
Målilla Bandy åker till Karlstad i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om