Västerås SK sista klubb till SM-semifinal

Vetlandas upphämtning gav förlängning och fortsatt liv åt SM-kvartsfinalen. Men förhoppningen om en femte och avgörande match sprack i den 100:e minuten. Robin Andersson skickade in 4–3 för Västerås som vann matchserien med 3–1.

Robin Andersson sköt Västerås SK till semifinal i bandyns SM-slutspel. Arkivbild.

Bandy2023-02-27 22:01

Västerås SK sällade sig till redan semifinalklara trion Villa Lidköping, Bollnäs och Edsbyn.

Vägen dit såg utstakad ut i 83 minuter. Ledning med 3–1 efter mål av Robin Andersson, Kasper Sandgren och Christoffer Fagerström.

Då satte hemmalaget in forceringen. Vladimir In-Fa-Lins reducering följdes upp av Filip Bringes hörnmål med två minuter kvar av ordinarie tid.

Men Västerås fick sista ordet när Robin Andersson stänkte in kvällens andra mål på passning från Tobias Hjälmeby Holmberg – och förlängningen var över efter tio spelade minuter.

Matchen försenades med en halvtimma på grund av att Västerås fick problem med bussen under resan ned till Småland.

Villa Lidköping, Bollnäs och Edsbyn vann sina kvartsfinaler mot Sirius, Broberg och Sandviken efter tre raka segrar.