Vetlanda och Sirius spelade 3-3

Elitserien kom till Målilla, men någon större bandyfest blev det aldrig tal om när Vetlanda och Sirius spelade oavgjort, 3-3. Störst behållning gav förre Målilla-målvakten Jakob Säleby, som storspelade i Sirius-målet. - Det var väldigt roligt att vara tillbaka i Målilla, säger landslagsmålvakten Säleby.

Vetlanda mötte Sirius på Venhagsvallen i söndags.

Vetlanda mötte Sirius på Venhagsvallen i söndags.

Foto:

Bandy2011-01-10 11:23


Jakob Säleby, som spelade i Målilla säsongen 2007/2008, visade direkt landslagsklassen, när han efter fem minuter med axeln räddade Tomas Knutsons avslut från nära håll, ett läge som såg ut som ett givet mål. Säleby stod sedan för ytterligare ett antal heta räddningar i den första halvleken, när Vetlanda kom i klara målchanser. Genom hela matchen gjorde Säleby en bra insats mellan Sirius-stolparna.
- Det var kul att återse mycket folk som man kände igen och klubben hade verkligen gjort ett kanonarrangemang. Det var kul att komma hit och spela, säger Säleby som var blygsamt nöjd med sin egen insats.
- Det kändes okej, det blev väl en del svåra lägen, men i slutet kändes det bra, backarna gav inte heller Vetlanda någon tid eller ytor i vårt straffområde, så det var ganska lugnt, menar Säleby.

Tempofattig match
Säleby kunde däremot inte påverka tempot särskilt mycket från sin målvaktsposition och just tempot var genom hela matchen väldigt lågt. Båda lagen stod för en defensiv bandy, där man hade varsin bollkonstnär som stod för det mesta av anfallsspelet. I hemmalaget Vetlanda var det ytterhalven Fredrik Rinaldo och i Sirius var det mittfältaren Andreas Eskhult.
- Båda lagen bygger sitt spel på att falla hem och försöka komma i snabba omställningar. Det gjorde att det blev väldigt lugnt och ett lågt tempo, med mycket passningar inom laget, säger Vetlanda-tränaren Mattias Rehnholm.
Sirius var bättre i den första halvleken och ledde rättvist. Christian Mickelsson gjorde de två första målen, innan Tomas Knutson reducerade på straff för Vetlanda. I slutet av den första kom också 3-1 för Sirius, genom Kalle Spjuth.
- Vi var alldeles för avvaktande och inte på tå i den första halvleken. Vi har dock några målchanser som vi inte sätter, samtidigt som de gör mål på sina och Sirius var hetare än vi, säger Rehnholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!