Victor en viktig kugge

Förra säsongen läckte Målilla Bandy värre än ett durkslag. På 18 matcher släppte de rödvita in hela 107 mål. Nu ser det bättre ut. Snart halvvägs in på säsongen - och bara 30 insläppta. En stor del i förklaringen heter Victor Svensson. - Det är fantastiskt kul med bandy just nu, säger liberon inför kvällens match mot Borgia Norrköpings BK.

Bandy2010-12-28 23:13

Nässjö-grabben Victor Svensson gör sin andra säsong i Målilla. En säsong som ser ut att bli betydligt bättre än den första. Svensson har utvecklats till en pålitlig försvarsklippa och är faktiskt en av lagets viktigaste spelare.
- Det har fungerat helt okej, jag är väl lite mer tränad och har fått bättre skridskoåkning. Sedan är man ett år äldre också. Det gör mycket, berättar han.

Smartare spel
Samtidigt är det lättare att vara försvarare i Målilla 2010/11 jämfört med föregående säsong. Under Claes Jungewalls ledning släppte Målilla in knappt sex mål per match. Nye tränaren Jesper Lüning har prioriterat defensiven, och nu släpper laget bara in i snitt fyra mål per match. Senast mot serieledaren Stjärnan (förlust, 2-4) gjorde laget en klockren defensiv insats.
- Alla tar hemjobbet och vi spelar med två defensiva mittfältare istället för en. Jag måste säga att (Emil) Sundlöf och (Mathias) Håkansson gör ett fantastiskt jobb och ska ha all heder. De underlättar kopiöst mycket för försvararna, säger Svensson och fortsätter:
- Vi ligger mer på kontring i år och försöker utnyttja motståndarnas misstag. Förra året försökte vi föra spelet och styra och ställa. Nästan alla lag spelar på kontring nu för tiden, bygga spel gjorde man kanske på 80-talet.

"Över förväntan"
Omprioriteringen har blivit ett lyckokast för Målilla som fortfarande finns med i kampen om en kvalplats. Två poäng skiljer upp till tvåan Derby.
- Det är över förväntan. När vi mötte Borgia i genrepet hade vi elva spelare och ingen tränare, och då undrade man vad man höll på med. Nu är det som att spela i ett helt nytt lag. Det är kul med bandy just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!