Villa–Saik återställs och återupptas

Svenska bandyförbundet har beslutat att SM-semifinalserien mellan Villa Lidköping och Sandviken återställs till 1–1 i matcher i bäst av fem efter coronakaoset och återupptas på söndag.

Villa Lidköping semifinalspelar vidare mot Sandviken. Arkivbild.

Villa Lidköping semifinalspelar vidare mot Sandviken. Arkivbild.

Foto: Carl-Olof Zimmerman

Bandy2021-03-24 09:45

Vändorna kring herrbandylagens matchserie, som återupptas i Lidköping, har varit många efter att Sandviken vunnit semifinalmatch 1 (5–4) och Villa match 2 (3–4).

I förra veckan drabbades Sandviken av utbredd coronasmitta i truppen och tvingades lämna walkover till match 3, vilket då resulterade i att Villa gick upp i en 2–1-ledning i semifinalserien. Sedan drabbades även Villa av ett virusutbrott, samtidigt som flera positiva fall upptäcktes i båda lagen. Det resulterade i att match 4, som skulle ha spelats i lördags, ställdes in och semifinalseriens framtid har sedan dess varit osäker. Men nu står det alltså klart att lagen börjar om med ställningen 1–1 i matcher.

Båda lagens önskan

"De båda klubbarna inkom under tisdagskvällen med önskemål om att Svenska bandyförbundets styrelse tillsammans med tävlingskommittén skulle upphäva beslutet om walkover i semifinal 3", skriver Svenska bandyförbundet på sin webbplats.

Semifinal 4 kommer att spelas i Sandviken på tisdag och en eventuell avgörande match 5 i Lidköping på skärtorsdagen, den 1 april.

Herrfinal på påskafton

AIK, som i måndags ut Edsbyn med 3–1 i matcher i sin semifinal och blev klart för sin första SM-final på 90 år, kommer därmed att få ett långt speluppehåll fram till finalen som avgörs i Uppsala på påskafton.

Herrarnas SM-final skulle ha spelats nu på lördag, men flyttades som en konsekvens av coronakaoset i semifinalserien mellan Villa och Saik. Damernas final mellan Villa Lidköping och Västerås kommer däremot att spelas på lördag, som planerat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!