Nykomlingen toppar serien efter uddamålsseger

Serieledare. Som nykomling i division ett. Det kan Målilla Bandy titulera sig efter att helgens andra raka seger bärgats borta mot Mosserud med 6–5. "Hela laget kämpar och sliter för varandra. Vi skulle bara ha de där två poängen", sa spelande tränaren Daniel Skog.

Målilla Bandy besegrade Mosserud med 6-5 och leder ny serien.

Målilla Bandy besegrade Mosserud med 6-5 och leder ny serien.

Foto: Torbjörn Allvin

Bandy2024-01-14 14:52

Helgens värmlandsresa resulterade alltså i fyra friska poäng för Målillalaget som nu toppar tabellen på 16 poäng totalt när 10 av 16 matcher är spelade.

Söndagens match på klassiska Tingvalla Isstadion i Karlstad mot Mosserud blev en jämn historia. Målilla kopplade ett tidigt grepp genom att gå fram till 2–0 efter tio minuter.

– Vi hade pratat mycket om att vara med från början och få en bra start. Det gjorde vi väldigt bra, sa Daniel Skog.

Lagen följdes sedan åt fram till halvtid där Mosserud kom närmare genom att reducera till 4–3 i 43:e minuten.

– Motståndarna vägrade ge sig. De har ett mer rutinerat lag. Spelarna är inte så snabba, men väldigt spelskickliga och när de kände att de fick häng körde de på.

En kvart in i andra halvlek gjorde Martin Lindqvist sitt tredje mål för dagen som betydde 6–4. Då såg rödvitt ut att ha läget under kontroll. Hemmalaget reducering till 6–5 med tio minuter kvar bäddade för en dramatisk avslutning.

– Det blev mycket nerver på slutet. Det behövs så lite för att man ska släppa in ett mål. Jag tycker ändå att vi spelade kyligt och kunde hålla i bollen en hel del. Därmed lyckades vi hålla undan, sa Skog som berömde lagets offensiva spel i matchen.

– Ja, vi spelar väldigt bra framåt och gör flera fina spelmål. Däremot kunde skärpan i försvarsspelet vara bättre.

Målskyttar var Martin Lindqvist 3, Ludvig Ivarsson, Oskar Nilsson och Alexander Nelson. Lindqvist står på tolv mål totalt för säsongen och är viktig för laget.

– Han är väldigt nyttig för oss och har förmågan att göra mål i rätt läge. Segern i stort var ändå en laginsats. Vi täcker skott och offrar oss för varandra på ett föredömligt vis.

Vad är förklaringen till att ni lyckats etablera er i toppen av tabellen som nykomling?

– Vi har ett fantastiskt gäng som tycker att det är otroligt roligt att spela tillsammans. Att det är många Målillakillar i laget som känner varandra väl tror jag är en stor fördel. Det gör att vi ger det där lilla extra för laget i varje situation.

På lördag väntar ett toppmöte hemma mot Köping.

– Det ska bli väldigt roligt att spela den matchen nu när vi skaffat oss ett så bra utgångsläge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!