Banrekord och HIO av Rahm – men Thomas leder

Först nio birdies och sedan en hole-in-one som grädde på moset.

Efter banrekordet på 61 slag har Jon Rahm plötsligt lite segervittring i Mexiko.

23 februari 2020 00:15

Den 25-årige spanjoren, för tillfället trea i världen, kan mycket väl vara golfens nästa världsetta. Rahm gör nästan aldrig en dålig insats och den stjärnspäckade världstourtävlingen (WGC) utanför Mexiko City ser inte ut att bli ett undantag.

Efter två dagars spel låg Rahm på en för honom blygsam 22:a plats, men då rivstartade han tredje rundan med sex birdies på de sju första hålen. Efter ytterligare tre birdies (och en bogey) kom rundans absoluta höjdpunkt på det 17:e hålet – där Rahms utslag studsade en gång innan bollen läckert hoppade ner i hålet för en hole-in-one.

61 slag (tio under par) innebar nytt banrekord på Club de Golf Chapultepec och med totalt elva under par är Rahm delad fyra och fyra slag bakom amerikanen Justin Thomas, som leder ett slag före landsmannen Patrick Reed och sydafrikanen Erik van Rooyen.

För 23-årige Marcus Kinhult har WGC-debuten inte blivit någon rolig historia. Enligt Viasat har tävlingens ende svensk störts av såväl matförgiftning och nackproblem under veckan – och det har avspeglat sig i Kinhults scorekort.

Efter rundorna 75–74–75 är bohuslänningen elva över par och ligger delad 68:a av endast 72 startande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT