"Bara vi som kan rädda detta nu"

Vimmerby BK tog bara åtta poäng på de elva matcherna under höstsäsongen. Nu hoppas de på en bättre vår - och i helgen väntar matcher mot Gävle och BK Ax i Sollentuna.

Frida Sethsson tycker att hennes VBK är för bra för att ligga långt ned i tabellen.

Frida Sethsson tycker att hennes VBK är för bra för att ligga långt ned i tabellen.

Foto: Roelof Stroetinga

Bowling2020-01-17 11:00

Det har varit ett väldigt långt uppehåll i bowlingallsvenskan, men nu är det dags för Vimmerby att börja spela igen. 

– Det är ju svårt att se så långa uppehåll i någon annan sport, som i bowlingen. Det är lite konstigt, tycker Frida Sethsson, en av VBK:s spelare. 

Hon menar att det är lite svårt att hålla träningsmotivationen uppe i ett så långt uppehåll. 

– Vi är inte direkt världsmästare på att träna under uppehållen. Man har svårt att motivera sig när det är så långt till matcherna, men jag tycker det ser bra ut ändå. Det ska bli kul att komma igång igen. 

Vimmerby har haft det lite jobbigt i spelet och huserar på tolfte plats i tabellen efter hösten. De ligger precis ovanför kvalstrecket nedåt. 

– Vi har haft en del stolpe ut och många lag har gjort sina bästa matcher mot oss, säger Frida Sethsson. 

Vad tänker du inför vårens matcher?

– Det kommer bli tufft. Vi vet redan nu att vi kommer ha några nyckelspelare borta i vissa matcher. Förhoppningsvis är hemmamatcherna till vår fördel, men det ser tufft ut. Jag tror det kan bli ett getingbo. 

Finns det någon risk tror du att ni tvingas kvala nedåt?

– Risken finns alltid. Det är bara vi själva som kan rädda detta. Men bara vi gör det vi ska och får till det ska vi kunna klättra i tabellen. Vi är bättre än tabellen säger och ska inte behöva kvala. Men vi skulle behöva få in lite självförtroende. Sedan kanske vi skulle behöva träna lite mer än vi gjort, men det är svårt att få till ibland.

På lördag väntar två matcher i Sollentuna. Först mot Gävle KK, som är näst sist i tabellen, och sedan mot hemmalaget BK Ax, som ligger trea.

– Vi åker med ett rätt bra lag. Det känns troligt att vi ska kunna slå Gävle och det hoppas vi göra. Sedan är det bara en bonus om vi får poäng mot BK Ax också. Ax har varit riktigt bra, men vi ska göra vårt bästa. 

Hur är banan i Sollentuna?

– Vi har inte varit där och spelat match innan. Jag har spelat någon tävling och så där. Jag hoppas att banan är tuff, för vi brukar alltid vara bättre på svåra banor. Det ska bli spännande och roligt att dra igång igen, avslutar Frida. 

VBK-laget på lördag: 

Tobias Asklöf, Peter Svensson, Martin Aldebert, Frida Sethsson, Daniel Stefansson, Robin Stefansson, Morgan Holmström, Johan Söderström, Peter Bexenius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!