Coronautbrott stoppar Marlins matcher

Samtliga Miami Marlins matcher i den nordamerikanska basebolligan till och med söndag ställs in sedan flera i klubben smittats av coronaviruset.

Miami Marlins öppningsmatch på hemmaplan mot Baltimore Orioles i måndags ställdes in. Marlins får inte spela på minst en vecka på grund av ett coronautbrott i klubben.

Miami Marlins öppningsmatch på hemmaplan mot Baltimore Orioles i måndags ställdes in. Marlins får inte spela på minst en vecka på grund av ett coronautbrott i klubben.

Foto: Lynne Sladky/AP/TT

Baseboll2020-07-28 21:50

Marlins spelade mot Philadelphia i söndags men valde att inte flyga tillbaka till Miami på grund av det ökande antalet smittade och hemmamatchen mot Baltimore Orioles ställdes in.

Washington National har meddelat att klubben på grund av virushotet inte tar sig till Miami för det planerade mötet med Marlins i veckoslutet.

Ligaledningen fattade under kvällen det formella beslutet att ställa in Marlins matcher fram till nästa vecka.

Marlins skulle ha mött Baltimore hemma måndag och tisdag och borta onsdag och torsdag samt spelat hemma mot Washington i tre matcher fredag till söndag. Även Philadelphias fyra matcher mot New York Yankees den här veckan skjuts på framtiden.

Yankees möter i stället Baltimore i två matcher.

Enligt Anthony Fauci vid det nationella institutet för allergier och infektionssjukdomar kan resten av säsongen vara i fara för Marlins – och i förlängningen för hela ligan.

Uppgifter har cirkulerat om att så många som 17 personer i klubben testats positivt de senaste dagarna.

– Jag tror inte att de (ligan) måste sluta spela, men vi måste följa det här på en daglig basis och se vad som händer, sade Fauci till Good Morning America.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!