Texas skrev historia: "Allt jag har jobbat för"

Texas Rangers är World Series-mästare för första gången i klubbens 63-åriga historia. I finalen besegrades Arizona Diamondbacks med 4–1 i matcher. –En av de häftigaste känslorna i mitt liv, säger catchern Jonah Heim.

Pitchern Josh Sborz skriker ut sin glädje när det står klart att hans Texas Rangers säkrat segern i World Series för första gången i historien.

Pitchern Josh Sborz skriker ut sin glädje när det står klart att hans Texas Rangers säkrat segern i World Series för första gången i historien.

Foto: Godofredo A. Vásquez/AP/TT

Baseboll2023-11-02 09:38

Det tog sin lilla tid för Texas att koras till Nordamerikas bästa basebollag. Men efter 5–0-segern mot Arizona natten till torsdagen var saken klar.

Två homeruns från Marcus Semien lade grunden till segern i finalserien, som avgjordes i bäst av sju matcher.

– Det är bara känslor nu. Allting som jag någonsin har jobbat för handlar om det här ögonblicket, säger Semien.

Rangers ursprung finner man i Washington Senators som bildades 1961 innan flytten gick till Texas 1972. Laget har nått finalen i Major League Baseball, World Series, två gånger tidigare, 2010 och 2011, med lika många finalförluster som resultat.

Men mot Arizona var det i slutändan inget snack. Efter var sin seger på Texas hemmaplan i Dallas var det Rangers för hela slanten när finalen flyttade till Phoenix.

Tre raka segrar i Arizonas hemmaborg Chase Field säkrade titeln.

– Det här är ett väldigt speciellt ögonblick, säger Corey Seager som stod för tre homeruns under finalserien.

Seager utsågs till World Series mest värdefulla spelare för andra gången i karriären. För tre år sedan fick han samma utmärkelse när han vann mästerskapet med Los Angeles Dodgers.

– Man känner en tillfredsställelse efter att ha lagt ner alla timmar, man har hållit fokus för att kunna prestera i 162 matcher. Det är inte lätt. Jag är bara så stolt över den här gruppen, säger Seager.

New York Yankees har tagit överlägset flest World Series-titlar genom åren, 27 till antalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om