Basketprofilen Kelly Grant död

Basketprofilen Kelly Grant är död, meddelar Svenska basketförbundet. Han blev 63 år gammal. "En av de absolut största har lämnat jordelivet alldeles för tidigt. Vila i frid, Kelly Grant", skriver hans tidigare klubb Norrköping Dolphins.

Kelly Grant blev 63 år gammal. Arkivbild.

Kelly Grant blev 63 år gammal. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång / TT

Basket2021-01-30 17:35

Grant kom till Sverige 1980 och växte ut till en stor profil i svensk basket. Han inledde som spelare och fortsatte karriären som tränare, och var framför allt framgångsrik i Norrköping.

Som tränare ledde han Norrköping Dolphins till SM-guld 1998 och 2010. Han har även bland annat tränat Uppsala och varit förbundskapten för damlandslaget.

Han sörjs av Norrköping Dolphins:

"Basketlegendaren lämnade oss under fredagskvällen och våra tankar går till Kellys familj och vänner. Passionen för sporten syntes i allt Kelly gjorde, ända från hans första träningar på 1980-talet till den sista matchen 2011. Hans två SM-guld som coach, 1998 och 2010, är två speciella titlar och Kelly var mannen vid spakarna, arkitekten, och ledaren som fick alla att trivas", skriver klubben på sin hemsida.

Även Uppsala Basket framför sin sorg:

"Vi har idag nåtts av det otroligt sorgliga beskedet att den fd Uppsala Basket-coachen och legendaren inom Svensk Basket Kelly Grant har lämnat oss allt för tidigt. Våra tankar är hos Kellys familj. Vila i frid, Kelly", skriver klubben på sociala medier.

Svenska basketförbundet:

"Mer värt än alla meriter var människan Kelly Grant som hjälpte, inspirerade och värmde så många med sin unika personlighet. Våra tankar går till Kellys familj."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!