Chockförlust för Luleå – efter 17 raka segrar

Luleå hade 17 raka vinster i damernas basketliga inför matchen mot tabelltian Wetterbygden. Då tog segertåget överraskande slut.

Allis Nyström, i svart, utgick skadad när Luleå åkte på en överraskande förlust mot Wetterbygden. Arkivbild.

Basket2022-01-31 21:41

Wetterbygden hemmavann med 75–71 mot serieledaren. Det var helt jämt i halvtid, 35–35, men i de två sista perioderna var hemmalaget något starkare.

Som om nederlaget inte vore nog åkte gästerna från Norrbotten dessutom på ett bakslag tidigt i matchen i form av en skada. Landslagsspelaren Allis Nyström utgick efter fyra minuter och kom inte tillbaka i spel.

Trots förlusten leder Luleå basketligan med betryggande åtta poäng före tvåan Norrköping.