Dolphins vann rysare – tog grepp om finalserien

Finalserien mellan Norrköping Dolphins och Jämtland har alla förutsättningarna att bli en långdragen historia. Och det trots att Norrköping kopplat ett grepp. Kvällens 77–75 gav 2–0 i matcher. Nu flyttar finalen till Östersund. –Vi vet att det kommer att bli tufft. Vi kommer att ha allt emot oss, säger Norrköpings Hugo Bergström till SVT.

Norrköping Dolphins coach Mikko Riipinen kan konstatera att klubben har 2–0 i matcher på Jämtland i basketfinalen. Arkivbild.

Norrköping Dolphins coach Mikko Riipinen kan konstatera att klubben har 2–0 i matcher på Jämtland i basketfinalen. Arkivbild.

Foto: Magnus Andersson/TT

Basket2022-04-28 20:56

Samtliga mötena mellan klubbarna den här säsongen har varit jämna och tuffa basketbataljer.

Kvällens i Stadium arena i Norrköping var inget undantag. In i det sista var det osäkert om Norrköping skulle rycka fram till 2–0 eller om Jämtland skulle ta en viktig bortaseger och utjämna finalserien inför söndagens hemmamatch.

Ett ödesdigert misstag av R T Guinn avgjorde matchen. Jämtlandsspelaren missade en passning, Brandon Tabb snappade upp bollen, men foulades av Guinn och fick två straffkast.

Tabb sänkte båda kasten till 77–74.

Jämtland hade sju sekunder på sig att få till en förlängning. Dolphins tog en foul med tre sekunder kvar. Steve Harris satte det första straffkastet till 77–75, brände det andra i hopp om att få retur, sätta två poäng och förlänga matchen.

Men det lyckades inte.

– Det är väldigt tufft därute, mycket armbågar, men skönt att vi kunde ta den här segern. Det är fajt, det är krig, säger Hugo Bergström i Norrköping Dolphins.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!