Genrepar mot OS-motståndare: "Fler fördelar"

Fotbollslandslaget OS-genrepar i Kalmar den 15 juni mot Tony Gustavssons Australien – som man sedan möter i OS en dryg månad senare. –Både Peter (Gerhardsson) och jag anser att fördelarna är fler än nackdelarna, säger Gustavsson.

Sverige ska spela OS-genrep mot Australien i Kalmar. Arkivbild.

Sverige ska spela OS-genrep mot Australien i Kalmar. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Basket2021-05-18 12:46

Australiens svenske förbundskapten säger under en pressträff att diskussionerna om ett OS-genrep mellan länderna hade påbörjats redan före OS-lottningen, och att det hade varit svårt att hitta en annan likvärdig motståndare för landskampsfönstret i juni.

– Det faktum att vi inte möts i öppningsmatchen gör att Peter och jag känner oss trygga med att ligga kvar med matchen, säger han om förbundskaptenskollegan i Sverige, Peter Gerhardsson.

– Eftersom vi möts i andra matchen i OS har vi sett varandra spela i öppningsmatchen.

Pusselbitar på plats

Gerhardsson säger i ett uttalande att han tycker att det känns bra att alla pusselbitar i planeringen inför OS är helt på plats.

Sedan tidigare är det klart att Sverige möter Norge på Guldfågel arena i Kalmar den 10 juni.

För Gustavsson blir landslagssamlingen i Sverige väldigt viktig för honom och hans landslag. Det blir blott andra samlingen, och första gången som han möter vissa spelare, sedan han tog över Australiens landslag till i år.

Stora förluster

Vid första samlingen i april fick Gustavssons lag rejält på pälsen av Tyskland (2–5) och Nederländerna (0–5).

– Eftersom vi har så extremt lite tid för OS-förberedelser behövde vi spela de här tuffa matcherna för att se var i processen vi var. Jag tror att junicampen blir extremt viktig för att se vilka lärdomar vi fick i april och om vi tagit några steg sedan dess. Men jag förväntar mig inte att det blir perfekt, säger han.

Fakta: Sveriges spelschema i OS

Onsdag 21 juli: Sverige–USA (Tokyo).

Lördag 24 juli: Sverige–Australien (Saitama).

Tisdag 27 juli: Nya Zeeland–Sverige (Miyagi).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!