Golden State knep slutspelsplats efter rekord

Alla 30 lagen i basketens NBA-serie stod på planen under påskdagen. Golden State tog en slutspelsplats efter en rekordinledning mot Portland.

Golden State Warriors guard Gary Payton II vann mot Portland.

Golden State Warriors guard Gary Payton II vann mot Portland.

Foto: Craig Mitchelldyer

Basket2023-04-10 02:43

Regerande mästarna Golden State tog sista chansen att säkra en slutspelsplats i den nordamerikanska proffsligan när den reguljära säsongen avslutades med alla lagen på plan på söndagen.

Golden State mötte Portland, och exploderade i en första period som slutade med hela 55 poäng, ett nytt NBA-rekord och en ledning på 28 poäng. Därefter var det inget större snack om saken, och laget vann med 157–101. Los Angeles Lakers knep därmed också play-in-spel via seger med 128-117 mot Utah.

Golden State tog sjätteplatsen i västra konferensen och möter Sacramento.

– Det har varit en säsong med väldigt mycket upp och ned, men när du tar dig till slutspel spelar det ingen roll, säger Golden States Draymond Green och fortsätter:

– Nu börjar den riktiga säsongen, och det är det som har någon betydelse.

Lakers tar sig an Minnesota, sedan LeBron James sänkt åtta trepoängare.

– Vårt lag är väldigt väl sammansatt. Vi är mycket välbalanserade och vi har gjort ett bra jobb att sätta samman ett lag som passar runt AD (Anthony Davis) och mig själv efter speluppehållet, säger James.

Fakta: NBA-slutspelet

Östra konferensen:

Milwaukee Bucks–Play-in-tvåan

Boston Celtics–Play-in-ettan

Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets

Cleveland Cavaliers–New York Knicks

Västra konferensen:

Denver Nuggets–Play-in-tvåan

Memphis Grizzlies–Play-in-vinnaren

Sacramento Kings–Golden State Warriors

Phoenix Suns–LA Clippers

NBA har ett speciellt så kallat play-in-system. Lag ett till sex i respektive konferens direktkvalificerar sig till slutspel, medan lag sju till tio spelar play-in. Lag sju och åtta möts, vinnaren tar play-in-vinnarplatsen. Lag nio och tio möts, och vinnaren möter förloraren mellan lag sju och åtta. Vinnaren i den matchen tar andra play-in-platsen i slutspelet. I östra konferensen möts Chicago Bulls–Toronto Raptors som lag tio och nio, och Atlanta Hawk (8) mot Miami Heat (7). I västra konferensen möter Oklahoma City Thunder (10) New Orleans Pelicans (9) och Minnesota Timberwolves (8) Los Angeles Timberwolves (7).

Källa: ESPN

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!