Jerebko: "De är skyldiga mig miljoner"

Jonas Jerebko har lämnat ryska BC Chimki. Enligt den svenska basketstjärnan är klubben skyldig honom miljontals kronor. –Ja, ja. De är väldigt dåliga på den sidan, säger han till Aftonbladet.

Jonas Jerebko i en match med Golden State. Arkivbild.

Jonas Jerebko i en match med Golden State. Arkivbild.

Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Basket2021-02-03 12:19

Efter en lång NBA-karriär skrev Jonas Jerebko, 33, på för BC Chimki i augusti 2019. Men nyligen gick svensken och klubben skilda vägar.

För Aftonbladet berättar Jerebko om en turbulent tid i klubben.

– Det var en blandning av olika saker. Jag hade inte träffat familjen på fem månader så i december sa jag att jag behövde åka hem och jag fick ledigt. Sedan var jag redo att åka tillbaka den 4:e, men dagen innan fick jag ett sms från min agent som sa att jag skulle stanna hemma. Coachen hade sagt att jag inte behövde komma tillbaka, säger han till tidningen.

Jerebko berättar om uteblivna betalningar och att klubben fortfarande är skyldig honom pengar.

– Miljoner. Men det får min agent sköta. Det är inget jag är orolig över direkt, säger han.

Svensken är numer klubblös. Något som har gjort att han finns med i Sveriges EM-kvaltrupp till matcherna mot Turkiet 20 februari och Nederländerna 22 februari.

Det blir den tidigare NBA-spelarens första framträdande i Blågult sedan 2013.

”Det var ett tag sedan. Eftersom jag är kontraktslös kommer jag representera mitt land i det kommande EM-kvalet. Stolt och hedrad över att representera Sverige igen", skrev han på Instagram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!