Miami knappar in på Lakers i NBA-finalen

Ett skadeskjutet Miami har blåst nytt liv i finalmötet i NBA. Jimmy Butler gjorde 40 poäng när underdog-laget besegrade Lakers med 115-104. –Fenomenal, säger Lakers superstjärna LeBron James om Butler.

Miamis Jimmy Butler fixade 40 av poängen när laget reducerade mot Los Angeles Lakers i NBA-finalserien.

Miamis Jimmy Butler fixade 40 av poängen när laget reducerade mot Los Angeles Lakers i NBA-finalserien.

Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Basket2020-10-05 05:45

Efter två förluster lyckades Miami hålla undan och vinna den tredje finalmatchen, trots att lagets nyckelspelare Goran Dragic och Bam Adebayo fortfarande är skadade. Därmed är det reducerat till 2–1 i bäst av sju matcher i finalen i den nordamerikanska basketligan.

Miamis Jimmy Butler drog det stora lasset med 40 poäng, 13 assist och 11 returer. Stjärnan storspelade och avslutade matchen med att göra sex av lagets tolv sista poäng. Samtidigt lyckades han och hans lagkamrater göra det svårt för Los Angeles Lakers superstjärna LeBron James, som stod för 25 poäng, åtta assist och tio returer.

– Vi vet hur Jimmy är i de här ögonblicken. Världen har fått se vad Jimmy Butler kan och han spelade fantastiskt bra, säger Miamis stjärnskott Tyler Herro.

En laginsats

Men Butler själv framhäver att segern var en laginsats.

– Jag har det lätta jobbet. Killarna skapar så mycket yta åt mig att jag kan skjuta närhelst jag är fri, eller passa när jag inte är det. Jag har verkligen ett enkelt jobb, säger Butler.

Miami var rankat femma i den östra konferensen och har redan överträffat förväntningarna genom att ta sig till final. Väl där har de tvingats klara sig utan sina toppspelare Goran Dragic och Bam Adebayo, som båda skadade sig i den första finalmatchen och blir borta på obestämd tid.

"Här för att vinna"

Trots att oddsen har varit emot dem har Butler och hans lagkamrater vägrat att mentalt kasta in handduken.

– Vi är här för att vinna. Vi är här för att tävla, säger Butler.

Favoriten Lakers började matchen slarvigt, vilket Miami utnyttjade – och i tredje kvarten låg Lakers under med 14 poäng. Men storfavoriterna lyckades komma tillbaka och ledde med 91–89 nio minuter in i den fjärde kvarten. Miamispelarna vägrade dock att ge efter och svarade med att spurta till sig 8–0, och höll sedan undan till slutet.

Den fjärde matchen i finalserien spelas natten till onsdag, svensk tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!