Ovaccinerade spelaren tillbaka i träning

Kyrie Irving är tillbaka i träning för sitt Brooklyn Nets efter nästan tre månader i frysboxen. –När jag i går kväll låg och tänkte på att få komma tillbaka till träningen, kunde jag knappt sova, säger basketstjärnan enligt ESPN.

Kyrie Irving får träna med Brooklyn Nets igen. Arkivbild.

Kyrie Irving får träna med Brooklyn Nets igen. Arkivbild.

Foto: Adam Hunger/AP/TT

Basket2021-12-30 11:01

Irving har valt att inte vaccinera sig mot covid-19 och i New York måste alla spelare vara vaccinerade för att delta på matcher. Brooklyn valde då att inte heller ta med Irving i beräkningarna för bortamatcherna eller träningar.

– Jag förstår deras beslut och jag respekterar det. Jag behövde verkligen ta mig tid och tänka och försöka att inte bli för känslomässigt engagerad i deras beslut. Jag var tvungen att verkligen utvärdera saken för att se det från deras perspektiv.

Nu har smittotalen har åter igen ökat och i Brooklyn är tio spelare otillgängliga för spel. Då fattade man beslutet att Irving får följa med på bortamatcherna som väntar, och träna med laget.

– Jag är otroligt tacksam över att bara få vara tillbaka i hallen. Jag blev välkomnad tillbaka med öppna armar av mina lagkamrater och hela organisationen. Jag kan ärligt säga att det har varit ganska tufft att se på från sidlinjen med tanke på allt som pågår i världen, säger Irving.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!