Stjärnan efter finalplatsen: "Stolt över grabbarna"

Viktor Gaddefors blev utfoulad och fick följa matchen från sidan. Ändå gick det vägen för Södertälje. –Jag är så jävla stolt över grabbarna, säger stjärnan efter 82–73 i den avgörande semifinalen mot Jämtland.

Södertäljes Viktor Gaddefors. Arkivbild.

Södertäljes Viktor Gaddefors. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Basket2021-05-19 21:58

Viktor Gaddefors lämnade franska klubben Antibes och flyttade hem till Sverige och Södertälje.

Målsättningen: SM-guld.

Nu har 28-åringen tagit ytterligare ett steg närmare att fullborda drömmen som han tog med sig från Frankrike.

Men det blev en minst sagt tuff resa till SM-finalen – och Södertälje fick dessutom klara sig utan lagets store stjärna.

Gaddefors blev nämligen utfoulad och fick följa stora delar av den sjunde semifinalen mot Jämtland från sidan.

– Det kan vara bland det värsta jag har gjort. Jag kan inte minnas senaste jag var så nervös. När jag tog min femte (foul), det var klantigt och dumt, säger han till SVT.

– Det här har varit målet hela säsongen. Jag sade det innan, att jag är på hemmaplan för att vinna SM-guld, och nu är vi final.

I finalen får grundserievinnaren Södertälje ta sig tvåan Norrköping.

– Det är fyra matcher till att vinna, så det är en lång väg kvar. Och vi ska spela mot Norrköping som vi har haft problem med under säsongen, så det kommer att bli tufft, säger Gaddefors.

Södertälje låg under i halvtid, 38-41, och hade även uppförsbacke inför sista perioden. Men underläget 52-57 vändes till seger och fortsatt spel om SM-titeln.

– Jag trodde att vi hade det. Inför sista, jag tycker att vi... fan vi är där men sedan vara mental kollaps, säger Jämtlands Anes Zekovic till SVT.

Finalserien mellan Södertälje och Norrköping inleds på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om