Stortalangen lämnar NBA-bubblan för familjen

New Orleans Zion Williamson har lämnat NBA-bubblan i Orlando för att ta hand om ett akut sjukdomsrelaterat familjeärende, rapporterar Pelicans på sin Twitter. Tanken är att den 20-årige stortalangen vid ett senare tillfälle ska återvända till laget för återstarten av basketligan.

New Orleans basketstjärna Zion Williamson. Arkivbild.

New Orleans basketstjärna Zion Williamson. Arkivbild.

Foto: Rusty Costanza/AP/TT

Basket2020-07-16 18:40

"Vi stöttar Zions beslut att lämna NBA:s campus, för att vara med sin familj, till fullo", skriver klubben i ett uttalande.

Fler detaljer än så vill inte Pelicans delge.

När han väl återvänder till Orlando måste Williamson sitta i karantän i sitt hotellrum och sedan testas negativt för covid-19 innan han kan möta upp laget igen.

20-åringen, som blev förstavalet i NBA-draften förra sommaren, har redan satt avtryck i ligan. Forwardens debut fick dock skjutas upp till i januari då han drogs med en knäskada under hösten. På de matcher han hann spela fram till att NBA stängde ner, för coronapandemin den 11 mars, svarade ligans nya stjärnskott för ett poängsnitt på 23,6 per match.

Den amerikanska basketligan ska starta natten till den 31 juli svensk tid och säkerhetsföreskrifterna är stränga för att undvika smittspridning av coronaviruset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!