Guld för norska "sandvolleygutta"

Höga berg, djupa fjordar – och sandstränder?

Anders Mol och Christian Sørum firar sitt guld i beachvolley.

Anders Mol och Christian Sørum firar sitt guld i beachvolley.

Foto: Felipe Dana/AP/TT

Beachvolley2021-08-07 06:17

Anders Mol och Christian Sørum var nationalidoler i vårt västra grannland redan före OS-finalen i beachvolley och efter segern där är "sandvolleygutta" nästan lika stora som landets skidhjältar.

– Det här är ett av de största ögonblicken jag har upplevt som norsk idrottsminister,, säger Abid Raja (V) jublande till NRK på plats i Tokyo.

– Att lilla, kalla Norge skulle ta medalj i en sådan gren, det trodde man ju nästan inte skulle kunna hände, men det har det, fortsätter han i VG.

Den norska duon fick problem direkt i finalen mot Ryska olympiska kommitténs Krasilnikov/Stojanovskij, men inte värre än att de kunde vända och efter 41 minuters spel vinna i två raka set, 21–17, 21–18.

– Det är så otroligt härligt. Det går inte att beskriva det på något annat sätt. De ligger så mycket hårt arbete bakom det här och att få se Christian i ögonen och ge honom medaljen, det är helt magiskt, säger Anders Mol till NRK.

Guldet är Norges tredje i Tokyo, efter Karsten Warholms seger på 400 meter häck och Kristian Blummenfelts titel i triathlon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!