Ny titel för svenska succéduon

Svenska beachvolleyduon David Åhman och Jonatan Hellvig fortsätter att ta skalper.

Jonatan Hellvig och David Åhman, här under beachvolley-EM i somras, tog på söndagen sin andra seger på den nya världstouren. Arkivbild.

Jonatan Hellvig och David Åhman, här under beachvolley-EM i somras, tog på söndagen sin andra seger på den nya världstouren. Arkivbild.

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Beachvolley2022-10-30 18:44

På söndagen tog paret hem sin andra titel på den nya världstouren efter att ha besegrat bröderna Nicolás och Tomas Capigrosso, Argentina, i söndagens final i ett hett Dubai.

– Det känns fantastiskt att komma hit och lyckas vinna. Det har varit en sådan värme men vi fixade det, sade David Åhman i segerintervjun, uppger SVT.

Åhman/Hellvig vann i två raka set, 21–17, 21–12.

Redan för två år sedan tog svenskarna sin första tourseger, men då i en enstjärnig tävling, den lägsta nivån på världstouren. Sedan dess har toursystemet gjorts om.

I våras vann de för första gången en tävling på den nya världstouren, då på den näst högsta nivån. Det är också den status som tävlingen i Dubai har.

Åhman/Hellvigs stora genombrott kom i somras när de tog ett sensationellt EM-guld.

Rättad: En tidigare version innehöll felaktigheter kring antal segrar, rätt är att det var deras andra seger på den nuvarande världstouren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!