Svenskarnas succé – vann världstourfinalen

EM-guld, VM-silver – och nu seger i världstourfinalen i Doha. Beachvolleyparet David Åhman och Jonatan Hellvig kan summera ett riktigt vasst 2023. –Det känns fantastiskt, säger Åhman.

Jonatan Hellvig och David Åhman. Arkivbild.

Jonatan Hellvig och David Åhman. Arkivbild.

Foto: Fernando Llano/AP/TT

Beachvolley2023-12-09 19:40

Det norska stjärnparet Anders Mol/Christian Sørum stod för motståndet i finalen när världstourens finaltävling skulle avgöras i Qatars huvudstad.

Men de hade inte mycket att sätta emot det blågula succéparet, båda födda 2001. Åhman och Hellvig vann med 21–16, 21–17 efter att ha avslutat matchen med att vinna de sex sista poängen.

– Vi har kämpat så hårt för det här. Vi mötte dem i gruppspelet och då krossade de oss, så det känns nice att komma tillbaka och vinna den här gången. Det är alltid kul att möta Norge, de är nästan omöjliga att slå, så vi var tvungna att ta fram vårt bästa spel, säger Åhman i segerintervjun i Viaplays sändning.

Norrmännen tog guld i OS i Tokyo, men när titeln ska försvaras i Paris i sommar är det svenska paret en huvudutmanare. Tidigare i år har Åhman och Hellvig tagit både EM-guld och VM-silver.

– Den här säsongen har varit så bra för oss, säger Hellvig efter lördagskvällens seger.

Tidigare på dagen var svenskarna illa ute. Men semifinalen mot qatariska hemmaparet Cherif Younousse/Ahmed Tijan vändes till seger efter att Åhman och Hellvig förlorat första set.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!