SE ÄVEN: Här ser du hela seriefinalen i repris

– Självklart betyder detta enormt mycket för tabellen. Tre blytunga poäng för dem, säger Solfjäderstadens tränare Emil Stille.

Det var het stämning i Motala sporthall inför seriefinalen mot Rimforsa. "Fjädern" fick också en drömstart när de tog ledningen efter en minut och nio sekunder. Det var John Fransson som gjorde målet och utlöste ett enormt regn av gosedjur i rinken.

– Det blev kanske en för bra start. Första perioden är alldeles för dålig. Där är vi rädda i 20 minuter egentligen. Spelet vi haft i de senaste matcherna var som bortblåst. Vi gör inte det vi ska, säger hemmatränaren.

När gosedjuren var undanstädade och spelet kom igång igen satte gästerna fart fram och kvitterade i den femte minuten. Sedan fortsatte de attackera och med drygt halva perioden spelad kontrade Tobias Claesson in 1–2, vilket även blev ställningen i paus.

Efter en lång presentation av alla ungdomslag och dess ledare tekades andra perioden igång. Matchbilden var jämn, men Rimforsa tog vara på sina chanser och kapten Tobias Claesson sköt in sitt andra mål för kvällen. Ställning 1–3 och "Fjädern" hade en bit upp, men då utnyttjade Jacob Larsson ett powerplay och gjorde en mycket snygg reducering.

Sedan tog hemmalaget över och de anföll konstant sista fem minuterna innan andra pausen.

– Slutet på andra var väl vår bästa del i matchen egentligen. Där hittar vi verkligen rätt, säger Emil Sille.

Något mer mål blev det dock inte i andra.

Artikelbild

| Tobias Claesson fortsätter att göra mål för sitt Rimforsa. Mot Solfjäderstaden blev det två stycken och Rimforsa vann med 4–3.

Istället fick Rimforsa powerplay och utökade med tio minuter kvar att spela.

– Tråkigt att släppa in 2–4 i en utvisning där den domaren som står längst ifrån tog beslutet. Jag ska inte skylla på det, men domarna idag är alldeles för dåliga för att döma en sådan här match.

Knappt tio minuter kvar för hemmalaget att komma ikapp. Och trots att Markus Hilmersson kvitterade med tre minuter kvar räckte det inte.

– De är lite smartare och gillar dagens läge mer än vi. Jag är inte riktigt nöjd med hur vi presterar. Visst gör vi match av det, men det saknas lite grejer. Vi har fått laborera på grund av att några spelare saknades av olika anledningar. Det föll inte riktigt väl ut. Riktigt surt, men vi har halva serien kvar så det är bara att vara tjuriga ett tag nu över juluppehållet och sedan ska vi ladda om till det drar i gång 20:e januari, säger tränaren Emil Stille.