F1 störst i Brasilien efter pandemin

Arrangörerna till årets formel 1-lopp i Brasilien hoppas på folkfest i helgen. 170 000 biljetter är sålda, i vad som beskrivs som det största publika evenemanget i landet sedan före pandemin.

Hamilton-supportrar på plats under loppet på Interlagos i São Paulo 2018.

Hamilton-supportrar på plats under loppet på Interlagos i São Paulo 2018.

Foto: Andre Penner/AP/TT

Bilsport2021-11-11 04:31

Arrangörerna på Interlagos i São Paulo är beredda. Efter förra årets inställda F1-lopp verkar suget efter bilsport vara stort i Brasilien, trots frånvaron av lokala förare. De 170 000 biljetterna har släppts i omgångar och vid varje släpp har biljetterna sålt slut på bara några minuter.

– Vi är redo att ta emot 20 procent fler jämfört med 2019. Vi har byggt ut, säger racingorganisatören Alan Adler vid en presskonferens.

Loppet sker mot bakgrund av de 610 000 coviddödsfall som har registrerats i landet under pandemin. Men antalet döda har fallit i takt med att vaccinationsgraden ökat. 57 procent av de från tolv år och uppåt har fått båda sina doser, en siffra som är 70 procent i storstaden São Paulo, där Interlagos ligger.

Det krävs också munskydd, vaccinbevis och ett negativt covidtest för att få släppas in på området.

I det 19:e loppet av 22 i det turnerande världsmästerskapet är de flesta ögonen riktade mot ledande Max Verstappen och hans huvudsakliga rival, den regerande mästaren Lewis Hamilton. Verstappen vann loppet i Brasilien 2019, och har ett försprång på 19 poäng i den totala ställningen.

Nytt för i år är också att årets tredje och sista så kallade kvalsprint hålls på lördagen, efter tidigare tester vid Silverstone och Monza, vilket avgör startpositionerna i loppet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!