Fans kräver ersättning för avbruten F1-träning

Formel 1-träningen i Las Vegas förra veckan fick avbrytas efter en incident på banan. Nu har arrangörerna fått en stämning på halsen av besvikna åskådare, som kräver hundratusentals kronor i kompensation.

Ferrari-föraren Carlos Sainz inspekterar sin skadade bil efter träningen i torsdags.

Ferrari-föraren Carlos Sainz inspekterar sin skadade bil efter träningen i torsdags.

Foto: Nick Didlick/AP/TT

Bilsport2023-11-21 15:22

Det var när Ferrariföraren Carlos Sainz med full kraft körde på ett brunnslock och skadade bilen som träningen fick avbrytas. Incidenten medförde att hela banan fick kontrolleras och asfalten repareras, något som tog flera timmar.

Publiken skickades hem med presentkort på ett par hundra dollar att köpa supporterprylar för – vilket uppenbarligen inte var tillräckligt för de besvikna åskådarna. Erbjudandet gällde dessutom bara de som endast hade biljett till torsdagen – de som hade köpt entré för hela helgen fick ingenting.

Två advokatbyråer har nu lämnat in en stämningsansökan på uppdrag av 35 000 fans. De kräver i snitt 30 000 dollar – över 300 000 svenska kronor – per person i skadestånd.

– Det är uppenbart att ett presentkort inte är en tillräckligt bra ersättning, säger advokaten Steve Dimopoulos till tyska tidningen Der Spiegel.

– Vi vill försvara rättigheterna för fans som rest långt och betalat en mindre förmögenhet för en upplevelse de inte fick.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om