Leclerc kvalsnabbast i Las Vegas

Ferrariföraren Charles Leclerc får starta längst fram i Las Vegas omtalade formel 1-lopp. Monegasken var snabbast i kvalet.

Max Verstappen kan ta sin 18:e formel 1-seger för säsongen i Las Vegas.

Max Verstappen kan ta sin 18:e formel 1-seger för säsongen i Las Vegas.

Foto: John Locher/AP/TT

Bilsport2023-11-18 10:09

Vid sidan av Leclerc kommer Red Bulls Max Verstappen att inleda loppet från den andra startpositionen. Den redan klara världsmästaren Verstappen kan ta sin 18:e seger för året.

Formel 1-cirkusen har satsat mer än fem miljarder kronor på att bygga upp en tillfällig bana bland alla hotell och casinon på och kring den berömda "strippen" i Las Vegas.

Men äventyret i Las Vegas inleddes med en arrangörsskandal. Den allra första träningen i torsdags fick avbrytas efter åtta minuter sedan Ferrariföraren Sainz med full kraft kört på ett brunnslock och skadat bilen.

Olyckan tvingade spanjoren att byta delar av motorn, vilket gör att han flyttas ner tio platser i startordningen. Sainz kom tvåa i kvalet, men kommer alltså att starta som tolva.

För att dra nytta av de nattliga neonljusen i Las Vegas körs helgens tävling med den ovanliga starttiden 22.00 på lördagskvällen, 07.00 på söndagsmorgonen svensk tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om