Oliver Solberg blir WRC-förare nästa säsong

Oliver Solberg får mäta sig med den yppersta rallyeliten nästa säsong. 20-åringen flyttas upp till WRC-nivå nästa år och blir seriens yngste förare.

Oliver Solberg. Arkivbild.

Oliver Solberg. Arkivbild.

Foto: Micke Fransson/TT

Bilsport2021-10-06 09:45

Redan i år har svensken, som är son till norske rallyikonen Petter Solberg, fått testa på att tävla lite i VM-serien. Nu blir han en permanent förare där, berättar Hyundai.

"En fantastisk möjlighet, men samtidigt ett stort steg för en 20-åring. Jag har drömt om att köra i rally-VM så länge jag kan minnas. Absolut allt jag har gjort hittills – från crosskart via rallycross och underklasserna i rally – har varit med ett mål för ögonen: Att få sitta i en fabriksbil i rally-VM", säger Solberg.

Solberg ska dela hybridbil med spanjoren Daniel Sordo i nästa års mästerskap. Ott Tänak och Thierry Neuville är också med i laget.

"Jag ser väldigt mycket fram emot att samarbeta med Dani. Vi har känt varandra i många år och han är en bland det bästa som rallysporten kan bjuda på – en jag verkligen kan lära mig mycket av", säger Solberg.

Redan nästa veckoslut ska talangen köra VM-rallyt i Spanien, hans tredje tävling någonsin i högsta klassen och det första på asfalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!