Rallystjärna i krasch – till sjukhus i helikopter

Rallystjärnan Sébastien Ogier och hans andreförare Vincent Landais krockade med en annan bil under träning. Båda är förda till sjukhus tillsammans med två andra personer. –Inget allvarligare har lyckligtvis skett, säger stallchefen Jari-Matti Latvala.

Sébastien Ogier. Arkivbild.

Sébastien Ogier. Arkivbild.

Foto: Micke Fransson/TT

Bilsport2024-06-25 13:56

Ogier och Landais var ute och tränade på en mindre väg inför VM-rallyt i Polen när de frontalkrockade med en privatbil.

På X, före detta Twitter, uppger Toyotastallet att båda rallyförarna transporterades till sjukhus för undersökningar.

Enligt den finländska tidningen Ilta-sanomat har stallchefen Jari-Matti Latvala gett lugnande besked.

"Ingen svävar i livsfara"

– Ingen svävar i livsfara och inget allvarligare har lyckligtvis skett, berättar Latvala för tidningen.

De två personer, en man och en kvinna, som befann sig i den andra bilen, en Ford, fördes även de till sjukhus. De uppges vara skadade.

Enligt nyhetsbyrån AP uppger polistalespersonen Tomasz Markowski i Olsztyn att bilarna var inblandade i trafikolyckan nära orten Wlosty, inte långt från gränsen till den ryska exklaven Kaliningrad.

Polska tv-bilder visade att såväl brandkår som ambulanshelikopter befann sig på olycksplatsen. Båda bilarnas framdelar hade stora skador.

Bilarnas förare fördes i helikopter till sjukhus, passagerarna i ambulans. Enligt polska medier klagade Ogier över bröst- och ryggsmärtor. Samtliga inblandade var vid medvetande.

Pratat med Ogier

Fransmannen Sébastien Ogier, 40, är flerfaldig världsmästare. Han vann sex raka VM-titlar åren 2013-2018 och sin senaste titel 2021. Han kör sparsamt i VM-serien den här säsongen, men vann både Korsikas och Portugals VM-rallyn tidigare i år.

Det polska VM-rallyt avgörs torsdag till söndag den här veckan. Det är det första rallyt med VM-status i landet på sju år.

Ogier har vunnit det två gånger.

Latvala kunde inte ge besked om Ogier och Landais kan delta i rallyt efter dagens krasch.

– Allt beror på vad läkarna säger. Vårt team har talat med "Seb" och vi vet att det som tur var inte har hänt något allvarligare, säger Latvala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!