Så gick det för de lokala förarna i SM-tävlingen

I torsdags var det dags att dra igång SM i bilcross, med flera lokala förare med på banan i Tomelilla.

Första SM-deltävlingen i bilcross för säsongen avgjordes i Tomelilla. Richard Klingstedt var en av de lokala förarna på plats.

Första SM-deltävlingen i bilcross för säsongen avgjordes i Tomelilla. Richard Klingstedt var en av de lokala förarna på plats.

Foto: Petronella Hansson

Bilsport2021-05-14 14:05

Den första SM-deltävlingen i bilcross avgjordes på Svampabanan i Tomelilla. Många åksugna förare från trakten tog chansen.

Bilcross är en variant av folkrace som körs på en rallycrossbana med bilar som är lite mer påkostade. Kvalet är upplagt så att alla förare oavsett klass kör tre kvalheat där tiden ligger till grund för hur många poäng varje omgång ger. Förarna får sedan räkna bort sitt sämsta heat innan finalisterna tas fram.

I Tomelilla var det ett par lokala förare som klev fram och slog till med fina resultat. Timmo Helgesson, från Totebo, tog sig till superfinal och slutade trea där. Helgesson tog med sig 242 SM-poäng från den första deltävlingen.

I RWD-cupen, med bakhjulsdrivna bilar, fanns Niclas Karlsson från Ydre med i finalen. Han körde till slut in på fjärde plats och belönades med 103 SM-poäng. Wilmer Westerling, från Horn, fanns med i samma klass och slutade nia efter att ha missat finalplatsen.

Det var lokal prägel även i tjejligans final. Vimmerbytjejen Adelinn Westerling nådde finalen och kunde sedan räkna hem en femteplats. Ramona Krantz, från Kisa, slutade nia i tjejligan medan Rimforsas Linn Brinkeback slutade på 13:e plats.

Nästa SM-deltävling körs i Tomelilla redan på lördag. Totalt ska det köras sex tävlingar.

Övriga lokala förare

12) Antonio Westerling, Kisa

15) Johan Svensson, Ankarsrum

17) Mats Andersson, Rimforsa

21) Petter Karlsson, Ankarsrum

56) Johan Klingstedt, Silverdalen

60) Robin Eriksson, Storebro

62) Johan Frode, Kisa

83) Johan Karlsson, Vimmerby

87) Alexander Brinkeback, Rimforsa

109) Richard Klingstedt, Vimmerby

126) Rasmus Eriksson, Gullringen

127) Niklas Krantz, Kisa

145) Jesper Hidsjö, Kisa

156) Kevin Karlsson, Ydre

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!