Så ska Rally Sweden bli coronasäkert

Rally Sweden vill coronasäkra tävlingen med flera publikceller på långa avstånd från varandra, skriver Sportbladet. På så sätt ska man se till att få åskådare även vid nästa års arrangemang.

Rejäla avstånd ska gälla för Rally Sweden nästa år. Arkivbild

Rejäla avstånd ska gälla för Rally Sweden nästa år. Arkivbild

Foto: Micke Fransson/TT

Bilsport2020-10-24 08:45

– Vi hoppas på att skapa någonting helt nytt, men behöver ta ett beslut före jul för att veta om vi ska köra 2021 eller inte, säger vd Glenn Olsson till tidningen.

Rally Sweden ska enligt planen arrangeras 11–14 februari. För att säkra snötillgången flyttar man i år tävlingen norrut, men det behövs förstås också publik för att det hela ska gå ihop ekonomiskt. Därför ska man upprätta flera publikceller, var och en med 300 sittande åskådare, enligt de nya reglerna som gäller från 1 november. Dessa publikceller är placerade flera kilometer ifrån varandra.

– Vi arrangerar en tävling från Karlstad i söder till Torsby och upp till Lima. Vi är i Norge. Det är ett gigantiskt område. Därför driver vi tesen att varje publikområde räknas som en sammankomst, säger Glenn Olsson.

Tävlingsområdet mäter omkring 20 mil mellan norr och söder och mer än tio mil från öst till väst. Olsson anser att rallyt går att göra smittsäkert, eftersom det också sker utomhus och folk kör egna bilar till arrangemanget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!