Första pallplatsen och sjua totalt i SM

Första pallplatsen för säsongen och en sjundeplats totalt i bilcross-SM. "Det måste jag ändå vara nöjd med. Konkurrensen är stentuff och det är små marginaler som avgör", sa Timmo Helgesson om helgens finalomgång i Jönköping.

Timmo Helgesson kom trea i den sista deltävlingen i bilcross-SM och sjua i mästerskapet totalt.

Timmo Helgesson kom trea i den sista deltävlingen i bilcross-SM och sjua i mästerskapet totalt.

Foto: Jonas Pettersson

Bilsport2022-09-26 20:30

Flera lokala motorprofiler körde helgens avslutande omgång i bilcross-SM utanför Jönköping. Allra bäst lyckades Timmo Helgesson från Totebo.

– Jag hade bäst tid av alla i den första kvalomgången och i andra räckte min tid till en tredjeplats. Jag hade justerat motorn med en ny kamrem inför förra deltävlingen och det verkade passa väldigt bra på den här banan, sa han.

I finalen tappade Helgesson lite mark i en sammanstötning i den första kurvan. Han lyckades ändå knipa en tredjeplats till slut i en juste och jämn final som vanns av Tobias Svärd.

– Det var väldigt skönt att få avsluta säsongen med en tredjeplats i A-finalen. Det var säsongens bästa resultat. Nu slutade jag sjua totalt i SM-serien och det är rekord för min del. Det är många duktiga förare som är framför mig. Konkurrensen hårdnar också när unga förare sticker upp. Både Theo och Emil Wernersson som är 15 och 16 år körde väldigt bra och kommer bli farliga i framtiden.

Slutställning bilcross-SM: 1) Tobias Svärd, Skebobruk... 7) Timmo Helgesson, Totebo, 8) Antonio Westerling, Kisa, 18) Johan Klingstedt, Vimmerby 19) Richard Klingstedt, Vimmerby, 

Tjejligan: 1) Camilla Wernersson, Linköping 2) Ellinor Haraldsson, Borås, 3) Veronica Salsten, Kungsbacka...8) Adelinn Westerling, Vimmerby, 9) Ramona Krantz, Kisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om