Vilken rallyfest det kommer att bli i vår trakt igen

Vimmerby stod som värd för den stora rallytävlingen Midnattssolsrallyt i flera år. Nu körs den speciella tävlingen åter i vår trakt. Årets upplaga av Midnattssolsrallyt kommer att avgöras med Västervik som huvudort. "Vi ser fram emot att hälsa publik och tävlande varmt välkomna till Västervik", säger Harald Hjalmarsson.

Förra sommaren gick Midnattssolsrallyt i trakten kring Linköping.

Förra sommaren gick Midnattssolsrallyt i trakten kring Linköping.

Foto: KAK Midnattssolsrallyt

Bilsport2024-03-08 19:27

KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges största och en av Europas främsta rally för historiska tävlingsbilar med anor från 1950.

Den 22–24 augusti kommer samtliga tre etapper att köras i Småland runt Västerviks, Vimmerbys och Hultsfreds kommuner.

"Rallyt erbjuder såväl tävlande som publik en unik, fartfylld och nostalgisk upplevelse på fina och omväxlande vägar i vacker miljö. Centralort för tävlingen blir Västervik med sitt idylliska kustläge", skriver organisationen i ett pressmeddelande.

I detta nämner även Västerviks kommunalråd Harald Hjalmarsson följande:

– Det finns en tradition av motorsport som går generationer tillbaka här i Tjustbygden. Vi ser att det är en kultur som medborgarna verkligen uppskattar. Ett tydligt exempel är Sportbilsdagen som arrangerats hos oss i ett tiotal år och som samlar tusentals entusiaster. Motorsport är en del av bygdens DNA. Vi ser fram emot att hälsa publik och tävlande varmt välkomna till Västervik i augusti.

Rallyts totallängd är cirka 60 mil, varav cirka 15 mil är specialsträckor. Tävlingens nyheter för året är bland annat återinförandet av de populära klasserna 4WD, för fyrhjulsdrivna fordon, och Regularity.

Läs mer om tävlingen och nyheten i Västerviks-Tidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!