Bjerkert femma i portugisisk debut

Vimmerby MS Calle Bjerkert slutade femma och nia i helgens debut i det portugisiska mästerskapet och tävlingsformen Rally Raid.

5 november 2018 14:19

Rally raid går ut på att köra efter så kallad road book, där du får koordinater och angivelser hur du ska köra. Skulle kunna jämföras med att få noter i en rallybil.

– Det var jätteskoj. Mot slutet rullade det på riktigt bra. Det här är jättestor skillnad mot vanlig enduro. Man måste vara skärpt hela tiden på ett helt annat sätt, säger Calle Bjerkert.

Bjerkert inledde helgen i Portugal med att köra in på en niondeplats på lördagen. I en tävling där han ett tag låg fyra. Han följde upp det med att sluta femma i söndagens tävling. Där hade han världsmästaren i tävlingsformen, Paulo Goncalves strax före sig i resultatlistan.

– Det säger en del om att det var bra nivå på tävlingen. Jag besegrade bland annat killen som lärt mig det här, belgaren Clint De Kramer, säger Calle Bjerkert.

Bjerkert är sugen på att fortsätta med Rally raid. Det portugisiska mästerskapet tar slut samtidigt som Novemberkåsan körs i Sverige - men efter årsskiftet kan det bli aktuellt igen.

– Det börjar i mars igen. Det krävs lite andra ekonomiska förutsättningar, men det går bland annat tävlingar i Portugal och en i Marocko. Det vore kul att vara med i någon av dem. Jag skaffade mig stora erfarenheter av att köra i helgen, säger Calle Bjerkert.

Men nu är det fokus på Novemberkåsan i skarven november/december hemma i Vimmerby.

– Kroppen känns bra och jag ligger i fas i mina förberedelser. Jag har haft fyra bra månader att förbereda mig på. Nu ska vi finslipa det sista. Det ska bli otroligt skoj att köra en kåsa hemma i Vimmerby igen, säger Calle Bjerkert.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom

Ämnen du kan följa