Blomberg: "Har vi tjänat ihop till"

Oj, så efterlängtat. Frödinges damer tog en viktig seger i bottenstriden när Borens IK besegrades med 2–0. "Det var välbehövligt", säger Robin Blomberg.

18 augusti 2019 14:02

FBSK hade bara en seger på kontot och totalt fyra poäng när Motalalaget kom på besök. Nu nästan fördubblade de poängskörden via vinsten mot Borens.

– Tjejerna krigade något enormt, inte minst när Borens låg på som mest i den andra halvleken. Det var som att de kämpade för sina liv för att vinna. Det här har vi tjänat ihop till.

Borens inledde matchen, Frödinge tog över så småningom och fick det så viktiga 1–0-målet i slutet av den första halvleken.

– Det var riktigt snyggt. Jag tror att det var Emma Djurstedt som fick till ett bra inspel från kanten. Evelina (Törngren) avslutade bra från nära håll, säger Blomberg.

Efter paus fick FBSK jobba hårt för att hålla gästerna stången. Och det lyckades.

– Klart att det blev lite ängsligt i slutet. Det är det gamla klassiska när man leder och inte har vunnit så mycket tidigare. Borens skapar också ett par fina lägen, men vi höll emot.

I slutminuterna kom det definitiva avgörandet när inhoppande Louise Andersson sköt in 2–0 från distans.

– Det var ett otroligt skönt mål. Det var en stor lättnad.

Segern innebär att FBSK nu bara är en poäng bakom Egnahem på kvalplatsen och tre pinnar bakom Svärtinge, som är på säker mark.

Vad betyder den här seger för er?

– Förutom att tabelläget blev bättre, så betyder vinsten mycket för självförtroendet och energin.

Robin Blomberg hyllade hela laget för insatsen mot Borens, men lyfte fram Emma Djurstedt och Emma Wessman lite extra.

– Emma gjorde nog sin bästa match för oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin