Bordtennisdamerna till semi – medalj säkrad

Sverige har säkrat ytterligare en medalj i Paralympics. Bordtennisdamerna är klara för semifinal i lagtävlingen – vilket innebär att det blir minst brons. Herrarna fick respass mot Frankrike i en tät rysare.

Anna-Carin Ahlquist (bilden) och Ingela Lundbäck är klara för semifinal i lagtävlingen. Arkivbild.

Anna-Carin Ahlquist (bilden) och Ingela Lundbäck är klara för semifinal i lagtävlingen. Arkivbild.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Bordtennis2021-08-31 06:40

Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck är i semifinal i bordtennisens lagtävling i Tokyo. Den svenska duon besegrade det thailändska laget med 2–0 i kvartsfinal och ställs nu mot Serbien i onsdagens semifinal.

Det spelas ingen match i bronset. Därmed har Sverige säkrat en medalj oavsett hur det går i semifinalen.

Såväl världsettan Ahlquist som Lundbäck förlorade i kvartsfinal i singelspelet och fick viss revansch i lagtävlingen. Först blev det 3–2 i den inledande dubbeln och sedan besegrade Ahlquist enkelt Wijttra Jaion i raka set i första singelmatchen. Därmed behövde Lundbäck inte spela sin sista match.

Emil Andersson och Linus Karlsson hade också möjlighet att ta sig vidare till semifinal, men föll mot Frankrike. Duon tog ledningen med 1–0 i den inledande dubbelmatchen.

Men sedan var motståndarna starkare.

Linus Karlsson tappade ledning 2–1 i set till 2–3 mot Thomas Bouvais i sin singelmatch.

När det sedan skulle avgöras i den tredje matchen var Clement Berthier starkare än Emil Andersson och spelade hem matchen till Frankrike med 3–1 i set.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!