Efter skräckskadan – Karlsson hoppas på VM

Efter den otäcka skadan i gårdagens EM-semifinal i bordtennis kämpar nu Kristian Karlsson för att hinna bli frisk till nästa månads VM-turnering. –Det hoppas jag, säger han.

Kristian Karlsson är optimistisk kring VM-spel efter skadan i EM-semifinalen.

Kristian Karlsson är optimistisk kring VM-spel efter skadan i EM-semifinalen.

Foto: Per Hällström/TT

Bordtennis2022-08-21 12:29

Det var vid ställningen 2–2 i set i semifinalen mot slovenen Darko Jogic som olyckan var framme. Karlsson slog handen blodig på bordet och tvingades avbryta matchen.

– Jag kan inte greppa racket. Det gör rejält ont och det ser ut som någon benbit eller sena sticker ut. Jag måste uppsöka läkare nu, sade han till TT efteråt.

Nu har sjukhusbesöket avverkats och domen var dessbättre något lindrigare än först befarat.

– Det var inget benbrott, det var det viktiga, och förmodligen inga nervskador heller. Man kan jämföra med ett knivhugg i handen, sade de. Mest kött och blod. Det värker ganska mycket nu, men jag har förstått att det är väldigt bra om det värker. Då är det någon form av läkningsprocess. Det gör ont i dag, säger han till Sportbladet.

Trots det positiva beskedet är den kommande VM-turneringen i kinesiska Chengdu, som börjar den 30 september, i fara. 31-åringen är dock optimistisk gällande sitt deltagande.

– Vår fysioterapeut här sade en till tre veckor ungefär. Det är svårt att veta hur djupt själva såret är, men lite tid kommer det ta. Men det kunde varit värre, säger Karlsson.

Även Mattias Falck misslyckades att gå vidare från sin semifinal. Finalen mellan tysken Dang Qui och slovenen Darko Jorgic spelas senare i eftermiddag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!