Eslöv överlägset – en match från nytt SM-guld

En seger till och Eslövs pingisdamer firar ännu ett SM-guld. –Vi har ett fruktansvärt bra lag. Skulle vilja säga att det är bland de bästa i Europa, säger Eslövs tränare Mattias Andersson.

Li Fen är på väg mot ännu ett SM-guld med Eslöv. Arkivbild.

Li Fen är på väg mot ännu ett SM-guld med Eslöv. Arkivbild.

Foto: Tibor Illyes/AP/TT

Bordtennis2023-04-12 20:09

Den regerande mästarklubben krossade Köping med 5–0 i den första finalmatchen.

På fredag kan guldet säkras på hemmaplan.

15-åriga superlöftet Hana Goda svarade för två stabila vinster. Hon är rankad 36 i världen – på seniorrankingen. Visserligen var hon nervös i sin första match och tappade inledningssetet mot Paulina Krzysiek, men när hon väl fått andra set var det inget snack.

Inte heller Köpings andra polska, Katarzyna Slifirczyk, kunde rubba Hana Goda och även om det blev jämnt i de två sista seten hade hon ingen chans på slutbollarna mot yrvädret från Egypten.

Rutinerade Li Fen, som vann EM-guld för tio år sedan, är 31 år äldre än Hana Goda, men det märks inte, så elegant och smidigt som hon rör sig för att komma i rätt position på varje boll.

Under alla år i högsta ligan är det bara två spelare hon förlorat mot och dagens båda vinster innebär att hon är uppe i 195 segrar.

Eslövs tredje spelare, Filippa Bergand, som varit en klippa under hela serien, hade heller inga bekymmer att vinna sin enda match för dagen och ta Eslövs femte seger för att vinna matchen.

– Hela laget är påkopplat från första boll. Jag är imponerad och nu siktar vi på att ta vårt åttonde SM-guld med damlaget, sade Mattias Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!