Falck föll i semi mot tyska veteranen

Timo Boll, 40, från Tyskland vägrar lämna ifrån sig EM-tronen och är klar för ännu en final. I semifinalen gjorde tio år yngre Mattias Falck ett fullgott försök utan att lyckas besegra den tyske legenden, som har hela sju EM-guld i singel.

Mattias Falck. Arkivbild.

Mattias Falck. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Bordtennis2021-06-27 14:46

– Han är svårslagen. Jag hade behövt något av de två första seten, konstaterar Mattias Falck.

I första set kom Falck tillbaka efter tre poängs underläge, 6–9 och skaffade sig setboll vid 11–10. Även i andra kom Falck tillbaka efter stort underläge men vid 10–10 tog Boll de två nödvändiga poängen.

– Han är väldigt bollsnål, ger inte bort någonting, det var först i fjärde som han började missa en del, säger Mattias Falck.

Efter att Timo Boll gått fram till 3–0 i set reducerade Mattias Falck två gånger och i sjätte började vi få lite förhoppningar när svensken tog ledningen med 3–1. Då stängde Timo Boll igen fullständigt och vann åtta raka poäng innan Falck lyckades komma in i matchen igen, men då var det för sent.

– Med tanke på att jag haft en överansträngning i knät och knappt visste om jag skulle kunna spela EM, så får jag vara nöjd med min insats. Nu är det full satsning mot OS som gäller, sade Mattias Falck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!