Gustafsson vann som favorit i Santiago

Team Motalas och Västers BTK:s Daniel Gustafsson kämpar på mot Paralympics i Tokyo i höst. Nu genom seger i Chile open i Santiago.

Daniel Gustafsson från Västers BTK och Team Motala vann Chile open i Santiago, ett steg på vägen till Paralympics i Tokyo.

Daniel Gustafsson från Västers BTK och Team Motala vann Chile open i Santiago, ett steg på vägen till Paralympics i Tokyo.

Foto: PRIVAT

Bordtennis2020-01-29 09:52

Som ende svensk spelare åkte Daniel Gustafsson, tillsammans med förbundskaptenen Daniel Ellermann från Motala, till Santiago och Chile open för årets första kvaltävling till Paralympics i Tokyo. 

Målsättningen för Daniel Gustafsson var att vinna singelturneringen i klass 9 och därmed få bonuspoäng för klasseger i jakten på en rankingplats till Tokyo. Gustafsson lyckades med detta utan större problem. Som förstaseedad och klart högst rankad vann han samtliga matcher utan setförlust. I finalen besegrades Dos Santos Carvalho från Brasilien med 11-7, 11-3, 11-8. 

Daniel Gustafsson hann också med att vinna två lagmatcher tillsammans med fransmannen Grasset innan Motalaspelaren dessvärre var tvungen att kasta in handduken på grund av feberkänning. 

För paralandslaget väntar nu tävling i Polen i februari innan kvalificeringsperioden avslutas i mars med tävlingar i Spanien, Kina och Italien. 

– Vi åkte till Chile med Danne då vi trodde på ett lite svagare startfält i hans klass. Detta visade sig stämma och Danne vann utan problem samtliga matcher och viktiga rankingpoäng. Nu tar han ett litet kliv uppåt på rankingen men ännu inte tillräckligt. Givetvis tråkigt att få lämna walk over i lagspelet, men syftet med resan är uppfyllt och vi åker hem mycket nöjda med tävlingen, kommenterar Daniel Ellermann efter resan. 

Målsättningen för Team Motala är att få med flera spelare till Paralympics i Tokyo, precis som var fallet i förra olympiaden i Rio de Janeiro 2016.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!