Inget lag för första gången på 30 år

För första gången på 30 år har Södra Vi IF inte ett lag i seriespel i bordtennis – men läget ser ändå positivt ut. "Det var många år sedan vi hade så här mycket folk", säger Södra Vi IF:s Inge Gustavsson.

Södra Vi IF har inget lag i seriespel den här säsongen.

Södra Vi IF har inget lag i seriespel den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Bordtennis2020-01-14 14:30

Att inte ha ett lag i seriespel i år var så klart inget Södra Vi IF ville inför säsongen.
– Ungdomarna har inget att se fram emot, så det betyder rätt mycket. Det är första gången sedan 1990 vi inte har ett lag seriespel, säger Inge Gustavsson.

SVIF har väldigt många deltagare på träningarna och det är knappast skälet till varför man inte har ett lag i seriespel idag.
– Vi är väldigt många, både yngre och äldre. Men vi drog oss ur eftersom det hade blivit för långa resor. Förbundet la oss i en serie ner mot Växjö och då kände vi att det inte hade varit bra för våra spelare, där många är yngre, att vara iväg för länge på kvällarna. De har ju skola och så, säger Inge Gustavsson och fortsätter:
– Men förbundet ville inte göra om och då bestämde vi oss för att dra oss ur. Det finns lag från Högsby som åker förbi våra trakter när de ska spela, så visst hade det gått att göra om på något sätt.

Trots det ser det positivt ut för Södra Vi IF.
– Det kommer mycket spelare underifrån och det ser bra ut upp till 14-åringarna. Sedan är det ett litet glapp, men det var många år sedan vi hade så här mycket folk. Vi har även fler ledare som hjälper till nu och det märks eftersom det är mycket lugnare överlag. Vi brukar skicka iväg de yngre spelarna på zontävlingar och vi ska till Kalmar snart. Sedan har vi zonavslutning i Södra Vi i mars där vi hoppas på 150 deltagare, menar Gustavsson.

Inge Gustavsson tycker ändå att det ser bra ut i SVIF.
Inge Gustavsson tycker ändå att det ser bra ut i SVIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!