Misslyckande för Ahlquist – utslagen i kvarten

Det blir ingen singelmedalj för världsettan Anna-Carin Ahlquist i Paralympics. Bordtennisspelaren förlorade i tre raka set (4–11, 9–11, 9–11) mot slovakiskan Alena Kanova i kvartsfinalen. –Jag behöver tid att smälta det här, säger hon i SVT.

Anna-Carin Ahlquist är utslagen i Paralympics. Arkivbild.

Anna-Carin Ahlquist är utslagen i Paralympics. Arkivbild.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Bordtennis2021-08-27 12:14

Ahlquist åkte till Tokyo som ett av Sveriges stora medaljhopp – men det tog stopp tidigare än väntat.

Hon fick sämsta möjliga start mot Kanova och låg under med 0–7 i första set efter bara några minuter. Då fanns det ingen väg tillbaka och slovakiskan gick upp till 1–0.

Och på den vägen fortsatte det.

Även om svenskan kom in i matchen i andra set föll hon med knappa 9–11. Sedan tog Kanova hem sista set med samma siffror och är därmed klar för semifinal.

– Det är bara att gratulera, hon spelar fantastiskt bra och jag har inte en chans. Jag får slita för varenda boll. Det är otroligt smärtsamt så klart, säger hon i SVT.

– Jag behöver tid att smälta det här nu.

Hon får i stället blicka framåt mot dubbelturneringen där hon ställer upp tillsammans med Ingela Lundbäck, som också slogs ut tidigare under fredagen.

– Det är klart att vi ska ladda om och ge allt vi har i lag, säger Ahlquist.

Den välmeriterade Ahlquist har tre Paralympicsmedaljer sedan tidigare. Hon tog guld i singel samt ett silver i lag (tillsammans med Lundbäck) i London 2012. För fem år sedan, i Rio de Janeiro, blev det ett singelbrons.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!