SM-guld till Halmstad: "Kämpade oss till det"

Förra året missade Halmstad BTK SM-titeln i bordtennis. Nu fick hallänningarna sin revansch. Genom 4–1 i den avgörande finalen mot Eslövs AI bärgade man guldet.

Segerjubel i Halmstad BTK efter segern mot Eslöv i SM-finalen i bordtennis.

Segerjubel i Halmstad BTK efter segern mot Eslöv i SM-finalen i bordtennis.

Foto: Per Hällström/TT

Bordtennis2022-04-25 21:30

De båda giganterna inom svensk pingis för närvarande, Halmstad BTK och Eslövs AI, bjöd på tre mycket dramatiska finaler inför mer än fullsatta läktare i Blomsterbergshallen i Eslöv. Det blir inte mer spännande än så här.

Till slut stod Halmstad som vinnare via 4–1 i den tredje och avgörande finalen och till lagets och alla tillresta supporters glädje fick man höja segerpokalen.

– Vi har en bra lagkänsla och trots att vi förlorade första matchen ger vi aldrig upp och vi kämpade oss till guldet, säger norrmannen Borgar Haug, en av matchvinnarna i Halmstad.

Smakstart

Halmstad fick en perfekt inledning och tog två viktiga segrar. Simon Arvidsson förlorade senast mot Alex Naumi, men fick nu revansch. När sedan Borgar Haug på nytt stod för en mycket stark insats, hade Halmstad fått den ledning man önskade.

Inte minst är det Haug som stått för en mycket stabil insats under de två sista finalmatcherna.

– Jag har höjt min lägsta och även min högsta nivå. Det är mycket träning under flera år som börjar ge resultat, säger Borgar Haug.

I sin andra singel tappade Haug 10–7 i första set och en bit in i andra såg det tufft ut mot Eslövs Eric Glod.

– Jag var lite spänd, men hittade lite bättre servar och returer, säger Borgar Haug.

Obesegrad förlorare

En annan viktig spelare för Halmstad är Fabian Åkerström som stått för en enastående säsong. Han besegrade Daniel Kosiba i en ”måstematch”.

– Jag låg under i tredje, men fick med mig det och det avgjorde, säger Fabian Åkerström.

Eslövs stora stjärna Truls Möregårdh har svarat för en enastående säsong. Han vann samtliga singelmatcher, totalt 24–0 i grundserien och därtill 9–0 i slutspelet. Men det hjälpte inte när Eslöv jagade sitt 14:e SM-guld.

– Det är svårt att glädjas över det när vi inte tar guld. Det är tråkigt att se det andra laget lyfta segerpokalen. Jag hade gärna tagit en förlust om vi vunnit guldet, säger Truls Möregårdh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!