Svenske stjärnans VM-vapen: Unikt racket

19-årige VM-finalisten Truls Möregårdh, svensk pingis nya stjärna, har inte bara imponerat med sitt spel. Den svenske VM-finalistens racket har väckt stor nyfikenhet och uppmärksamhet under VM i Houston, USA.

Truls Möregårdh har en ovanlig form på sitt racket.

Truls Möregårdh har en ovanlig form på sitt racket.

Foto: Per Hällström/TT

Bordtennis2021-11-29 17:42

Cybershape, som racketen kallas, är inte rund till formen, utan har sju kanter, eller åtta om man räknar den del som skaftet sitter vid.

– Den känns väldigt skön och det är en bra balans. Jag är väldigt nöjd med racketen, säger Truls Möregårdh.

Det är mindre än en månad sedan Truls Möregårdh första gången höll racketen i handen och bara efter tre träningspass spelade han med den i Pingisligan 2 november.

– Ja, jag ser bara fördelar och kommer att använda den på VM, sade han då.

Det har blivit ytterligare en match i Pingisligan och en i Champions League. Räknar man in matcherna på VM är han obesegrad i elva tävlingsmatcher med sin nya racket.

Utformningen av Cybershape har föregåtts av forskning och studier under lång tid av Möregårdhs racketleverantör, Stiga, i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Racketen har 11% större träffyta jämfört med ordinarie racketar och ger en unik spelupplevelse. Möregårdh är en av få personer som ens fått möjlighet att testa racketen.

– Eftersom det är en riktig nyhet i sporten så har vi velat hemlighålla det och jobbat för att det inte ska läcka några bilder. Vi kunde inte skicka ut det till så många spelare innan lansering och många har inte hunnit testa. Truls Möregårdh fick köra extrapass i hallen med sin brorsa sent på kvällen när alla andra gått hem för att träna med racketen, säger Filip Wirström produktchef på Stiga i Eskilstuna till Aftonbladet.

Truls Möregårdh kan visa att han är framtidens spelare med framtidens racket när han i natt svensk tid spelar VM-final mot Fan Zhendong, Kina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!