Sverige avslutade VM i stil – slog Taiwan

Det blev en fin avslutning på VM i Chengdu för de svenska bordtennisdamerna som slog Taiwan med 3–2 i matcher. Bakom segern låg Linda Bergström som vann båda sina matcher. –Jag är så klart jättenöjd med min prestation, säger hon.

Linda Bergström var vassast när Sverige avslutade lag-VM med seger mot Taiwan. Arkivbild.

Linda Bergström var vassast när Sverige avslutade lag-VM med seger mot Taiwan. Arkivbild.

Foto: Per Hällström/TT

Bordtennis2022-10-03 14:05

Sverige hade ingenting annat än äran att spela för när man ställdes mot tabelltoppande Taiwan i den avslutande gruppspelsmatchen i lag-VM i kinesiska Chengdu.

Svenskorna var nämligen redan utslagna efter förluster mot Portugal och Rumänien. Men det tycktes inte bekomma svenskorna som tog hem sin första VM-seger i den sista matchen.

– Prestationsmässigt gör vi det riktigt bra. Resultatmässigt känns det lite surt att inte gå vidare, vi är ju bara två bollar från åttondelsfinal, säger förbundskapten Tobias Bergman till TT.

Linda Bergström vann första matchen med 3–2 i set innan Rebecka Muskantor hade det kämpigare och förlorade med 0–3. Därefter vann Filippa Bergand med 3–2 innan Muskantor åter föll.

I den femte och avgörande matchen var Linda Bergström starkast, vann med 3–2 i set och säkrade en avslutande svensk VM-seger.

– Jag är så klart jättenöjd med min prestation. Har spelat bättre än vad jag kunde förvänta mig på förhand. Jag har kunnat lita på mitt spel och fått ut det mesta jag kan, säger hon.

Efteråt hyllades Bergström av sin förbundskapten.

– Hon gör det jättebra. Hon får få bollar gratis, måste jobba hårt för varje poäng, säger Bergman.

Trots Bergströms bravader slutade Sverige fyra i gruppen och får nu åka hem från Kina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!