Utan Idrottsgalapriser men kan få Bragdguldet

Inga priser på Idrottsgalan eller något Jerringpris i januari, men kanske Bragdguldet nästa vecka. De svenska bordtennisherrarna kan få vänta till 2023 för att prisas för de imponerande insatserna på VM i Houston 2021.

Kristian Karlsson och Mattias Falck tog Sveriges första VM-guld i pingisdubbel på 30 år.

Kristian Karlsson och Mattias Falck tog Sveriges första VM-guld i pingisdubbel på 30 år.

Foto: Per Hällström

Bordtennis2021-11-30 13:39

Anledningen är att både Idrottsgalan och Radiosporten, som delar ut Jerringpriset, har avslutat sina nomineringsprocesser. Galan där priserna delas ut anordnas den 17 januari.

– Tidsperioderna för samtliga nomineringar är stängda, säger arrangör Stephan Rimér, presskontakt hos Idrottsgalan till Aftonbladet.

– Röstningen började i torsdags. Det är olyckligt, säger Radiosportens Bengt Skött, en av medlemmarna i Jerringprisets jury, till tidningen.

Även om Mattias Falck och Kristian Karlsson, som på måndagen tog guld i herrdubbel, och Truls Möregårdh, silver i herrsingel, inte kan prisas för till exempel Årets prestation och Årets lag eller få "Folkets pris" Jerringpriset på Idrottsgalan 2022 kan de prisas 2023.

– Man måste säga att de absolut kommer vara det bidrag vi kommer titta på först då. De har gjort det jättebra, säger Rimér.

– De kan absolut bli nominerade 2022, säger Skött.

Men Falck och Karlsson eller Möregårdh kan prisas redan i år. Om en vecka, den 7 december, delas Svenska Dagbladet bragdmedalj, Bragdguldet, ut.

"Om guldet i dubbel eller silvret i singel räcker hela vägen fram återstår att se. Konkurrensen om Bragdguldet är stenhård efter ett fantastiskt svenskt idrottsår, med framgångar i flera olika sporter både i OS- och VM-sammanhang", skriver Anders Lindblad, sekreterare i Bragdnämnden, på Svenska Dagbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!