VM-hjältarna till EM-final: "Siktat på guld"

Mindre än ett år efter VM-guldet är Kristian Karlsson och Mattias Falck bara timmar från ett nytt mästerskapsguld i bordtennis. I den helsvenska EM-semifinalen mot Jon Persson och Anton Källberg vann duon med 3–1 i set. Men nu väntar mardrömsmotstånd i kvällens final.

Kristian Karlsson och Mattias Falck är vidare till EM-final.

Kristian Karlsson och Mattias Falck är vidare till EM-final.

Foto: Per Hällström/TT

Bordtennis2022-08-18 15:36

– Vi har siktat på guld hela tiden och nu ska vi se till att fixa det också, säger Kristian Karlsson i SVT:s sändning.

Det började däremot inget vidare för Karlsson och Falck. I första set fick man, efter en hård kamp, se sig besegrade med 10–12.

Men Falck och Karlsson reste sig, vann de två efterföljande seten och kunde avgöra i det fjärde.

I fjärde set kopplade Persson/Källberg greppet, men Falck och Karlsson lyckades vända och duon tog sig vidare till final med 3–1 i set (10–12, 11–8, 11–8, 11–9) .

I finalen, som spelas 18.10, väntar det österrikiska paret Robert Gardos och Daniel Habesohn. Ett mardrömsmotstånd i EM-finalsammanhang för Falck/Karlsson. Den blågula duon har varit i EM-final vid två tillfällen, 2012 och 2018, och har besegrats av Gardos och Habesohn båda gångerna.

– Tredje gången gillt. Det är ett av världens bästa dubbelpar och det är vi med. Det ska bli väldigt kul att få möta dem, oavsett hur det går, säger Kristian Karlsson i SVT:s sändning.

Anton Källberg och Jon Persson får lämna dubbelturneringen med ett brons.

– Känns surt så här direkt efteråt. Vi har lägen men förvaltar dem inte. De är mer samspelta. Vi har inte spelat tillsammans och tvingas ibland upp på en för hög nivå, säger Persson till TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!