12:e proffstitel säkrad för Vimmerbysonen – tog den på hemmaplan

Vimmerbysonen Jesper Svensson vann Storm Lucky Larsen Masters. Han besegrade Teodor Samuelsson i finalen med 257-238 och tog sin 12:e PBA-titel. "Jag är superstolt. Det känns väldigt speciellt att få vinna på hemmaplan", sa Svensson.

Jesper Svensson med pokalen efter den imponerande seger i Lucky Larsen Masters.

Jesper Svensson med pokalen efter den imponerande seger i Lucky Larsen Masters.

Foto: Svenska Bowlingförbundet

Bowling2024-09-01 20:57

esper Svensson var starkast när allt skulle avgöras och fick revansch från förra årets finalförlust. Han besegrade nära vännen Martin Larsen i en jämn semifinal med 257-255. I finalen ställdes han mot Teodor Samuelsson som hade vunnit över James Blomgren i den andra semifinalen. Det blev en rafflande final där Svensson drog det längsta strået och vann med 257-238. 
– Det känns helt fantastiskt. Förra årets besvikelse över andraplatsen då jag var snubblande nära segern får jag nu tillbaka i glädje - men tusen gånger om känns det som, säger Jesper Svensson. 

Jesper Svensson tar sin 12:e PBA-titel. Förra segern kom i februari 2022 vid PBA David Small´s Championship. 
– Jag har väntat länge på det här och framförallt sedan förra året för att kunna ta revansch i den här tävlingen. Det har varit upp- och nedgångar som i alla karriärer. Det kommer perioder när man frågar sig om det är värt det men i stunder som denna så tycker man att det är väldigt kul. 

undefined
Martin Larsen, Jesper Svensson, Teodor Samuelsson och James Blomgren såg till att det var fyra svenskar i semifinal i Storm Lucky Larsen Masters. Finalen togs hem av Jesper Svensson.

Svensson blir även den första svenska spelaren som vinner Storm Lucky Larsen Masters. 
– Jag var verkligen inne i min bubbla och inget skulle stoppa mig idag. Det tog sex år och jag rankar den här PBA-titeln väldigt högt. Både Martin (Larsen) och jag är vana att spela i USA och det här är enda gången under året som de amerikanska spelarna kommer över och spelar här i Sverige. Det känns väldigt speciellt att lyckas ta chansen den här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!